ECTP
 

Blogs

Hier tref je enkele blogs aan die ik geschreven heb en inzicht geven in mijn denkwijze. Die blogs hoeven je uiteraard niet allemaal aan te spreken maar geven wel inzicht in hoe ik zaken met elkaar kan verbinden om tot verrassende oplossingen te komen. En soms blijkt het dan een vooruitziende blik geweest te zijn.

2022-06-11

Welke problemen lossen we op als Nederland de 17e deelstaat van Duitsland wordt?

Stel dat Nederland, i.p.v. te wachten totdat de EU alles in NL bepaalt, zelf vast samengaat met een land als Duitsland of Denemarken. Wat zouden daar de mogelijke gevolgen van zijn?

vergelijking.jpg
Toelichting
1. de EU bepaalt op steeds meer vlakken wat in Nederland MOET gebeuren. NL-politici worden steeds vaker buitenspel gezet maar verschuilen zich hier ook achter. Bevoegdheden worden, ondanks dat de Tweede Kamer tegen gestemd heeft, overgedragen aan Europa.
 Denemarken heeft op verschillende vlakken uitzonderingsposities geclaimd; o.a. op het vlak van het behoudt van de eigen muntsoort en het zelf mogen bepalen welk type en hoeveel asielzoekers het op wil nemen.

2. Nederland en Duitsland zijn in de Euro gestapt en zijn op die manier overgeleverd aan de nukken van de EU en de Europese Centrale Bank.
 Als gevolgen daarvan hebben we geen mogelijkheid meer om bijv. met eigen monetair beleid de gierend stijgende inflatie af te kunnen remmen. 
Denemarken heeft de eigen Deense Kroon behouden en heeft die mogelijkheid wel.

3. Energiekosten zijn flink gestegen. Dat was al voor de Oekraïne - Rusland oorlog zo, maar dat de EU en Navo zover opgeschoven zijn naar Rusland heeft wel mede het klimaat geschapen waardoor deze gruwelijke oorlog kon ontstaan. met de gewone burgers als de grootste verliezers. En stel je eens voor wat het westen zou doen als Rusland raketten op Cuba neer zou willen zetten…

4. Openbaar vervoer in Nederland is schrikbarend duur. Ondertussen heeft Duitsland een maandabonnement van 9 euro ingevoerd voor het openbare vervoer.

5. In Nederland voelen steeds meer burgers zich niet meer gehoord en begrepen door de politiek. Denk daarbij aan Groningen, de kinderopvangtoeslag affaire, het stikstof “probleem” en de migratieproblematiek.
In Denemarken zien de burgers de regering meer als een hulpvaardige organisatie.

6. Als je al te weinig woningen hebt dan moet je flink bouwen maar dan vergroot je het draagvlak niet als je de statushouders voorrang gaat verlenen bij de toewijzing van woningen.
 In Denemarken wordt door streng toezicht op immigratie (vanuit de links-socialistische regering!) de druk op de woningmarkt in ieder geval niet verhoogd.

7. Als we samengaan met Duitsland dan is het stikstofprobleem meteen opgelost. Scheelt weer 25 miljard die anders ingezet kan worden.

8. Duitsland heeft het aanbod gedaan om de Nederlandse wachtlijsten mee te helpen oplossen. Onze politiek reageert daarop daar te stellen dat onze medische sector er nog maar een tandje bij moet zetten; en patiënten dus gewoon langer moeten wachten.

Kortom, als we dan toch uit-/overgeleverd worden aan de EU dan kunnen we misschien beter op voorhand al samengaan met een land als Duitsland of Denemarken.
En als de randstad niet mee wil dan zou Nederland zich af kunnen splitsen van Holland (Noord, Zuid en bijv. Utrecht).

Admin - 11:47:35 @ Democratie, Politiek | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.